• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Mult stimaţi colegi, dragi slujitori ai şcolii !

Cu preţuire şi admiraţie, cu respect şi recunoştinţă pentru efortul depus la catedră, mă adresez astăzi celor care slujesc cu responsabilitate şi dedicaţie şcolii.

Ceea ce se petrece în ultimele decenii în sistemul nostru educaţional a dus în mod nedrept la discreditarea personalului didactic, care este nevoit în permanenţă sa-şi revendice (cerşească) îmbunătăţirea condiţiei materiale şi a celei de muncă.

E bine ştiut că o naţiune fără şcoală este una fără viitor, fără perspective de progres şi civilizaţie. Şcoala noastră trebuie aşezată urgent pe temeiuri instructive şi educative care, valorificând cele mai bune experienţe, să devină o instituţie modernă, performantă, iar omul de la catedră să capete un statut social bine definit, în care să primeze respectul şi demnitatea.

Pentru toţi cei care ştiu ce sentimente trezesc zecile de ochi aţintiţi asupra omului de la catedră, ce responsabilitate imensă poartă acesta, ne propunem să cerem activ guvernanţilor acestei ţări să aşeze la locul cuvenit şcoala şi să redea meritata demnitate slujitorilor ei.

Sănătate şi putere, dragi colegi! Recunoaşterea meritului Dumneavoastră, prin asigurarea unor condiţii propice de muncă şi salariu adecvat realităţilor prezente, este piatra de temelie de la care trebuie să înceapă modernizarea sistemului educaţional din ţara noastră – condiţie inerentă asigurării unui viitor european Republicii Moldova ! 

În numele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei,

Dumitru Ivanov,

preşedinte