• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Mult stimați savanți, membrii ai comunității științifice, 

Astăzi serbăm Ziua Științei, sărbătoare marcată la nivel național, dar și de comunitatea oamenilor de știință din întreaga lume. În Republica Moldova această sărbătoare este organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, proclamată și stabilită de către UNESCO pe data de 10 noiembrie, în intenția de a reconfirma angajamentul societății față de știință, de a aduce omagiul binemeritat savanților din întreaga lume.

Cu prilejul zilei profesionale a angajaților din sfera științei și inovării, în numele Consiliului General al Sindicatului Educației și Științei, exprim omagiul și gratitudinea pentru munca Dumneavoastră. Stimați colegi, Vă felicit călduros și Vă urez multă sănătate, motivare și putere pentru a implementa cât mai multe proiecte, perseverență pentru a transforma ideile în realizări, iar pentru toate acestea – salarii motivante și mai puține ”reforme” nocive!

Sindicatul, de comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin semnarea la 9 noiembrie 2020, a Convenției Colective pentru 2021 – 2025, domeniul Cercetare,  și-a adus obolul în crearea unor condiții decente de muncă pentru comunitatea științifică din țară.

Vă asigurăm, stimați colegi, de sprijinul nostru în protejarea intereselor Dumneavoastră profesionale, străduindu-ne să răspundem așteptărilor membrilor sindicatului ”Știința” – parte a familiei FSEȘ. 

În numele Biroului Executiv al FSEȘ,

Ghenadie Donos, președinte.