• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

La 22 august 2018 în incinta Consiliului raional Șoldănești s-a desfășurat Atelierul sindical de instruire a președinților comitetelor sindicale și organizatorilor sindicali  a instituțiilor de învățământ din raionul Șoldănești, atât în domeniul reglementării relațiilor de muncă cu salariații la angajare cât și pe parcursul prestării activităților de serviciu.

La activitate a participat și șeful DÎ Dnul Mîndru Nicolae.

Bodiu Vilena, președinte a CR Șoldănești a Federației Sindicale a Educației și Științei  a informat despre impactul și efectele activității educaționale și de informare desfășurate de organele sindicale de toate nivelele ale Federației Sindicale a Educației și Științei.

S-a examinat Acordul Adițional nr.3 la Convenția Colectivă (nivel de ramură) pe anii 2016-2020 și interpretarea Convenției Colective (nivel de ramură) cu ulterioarele modificări. Președinții comitetelor sindicale și organizatorii sindicali au elaborat Acorduri adiționale la Contractul colectiv de Muncă(CCM) în baza ultimilor modificări.

Federația Sindicală a Educației și Științei a proclamat anul 2018 ,,An al Contractelor Individuale de muncă”. Participanții atelierului sindical au fost informați și despre necesitatea negocierii și semnării Contractului Individual de muncă (CIM) au exersat un training din întrebări și răspunsuri  la cadrul normativ vizând temeiurile respective pentru negocierea și semnarea CIM, pentru a participa activ în monitorizarea respectării drepturilor social –economice ale salariaților membri de sindicat și dezvoltării relațiilor de muncă pe parcursul activității și la angajare în câmpul muncii.